Alcoholbrillen.nl
"Alles draait om bewustwording"

Het toenemend gebruik van alcohol en drugs is een actueel maatschappelijk vraagstuk. Ook binnen de schoolmuren zoeken jongeren steeds vaker toevlucht in drank en drugs. Een schoolfeest is voor schoolgaande jongeren het moment bij uitstek om de grenzen te verleggen en overvloedig te drinken.

Wij zijn nu exclusief importeur voor dit geweldige product, dit product wordt inmiddels al in 87 landen verkocht. Deze brillen kunnen voor vele educatieve doeleinden worden gebruikt.

Laat jongeren ervaren hoe het effect van te alcohol op hun lichaam is op een interactieve en speelse manier. Er worden door het lesgeven met de alcoholbril meerdere zintuigen geprikkeld; zicht, gevoel, coördinatie. Tevens is het een realistische weergave van wat er gebeurd als je te veel hebt gedronken. Het is een erg leuk gezicht om een van de medestudenten, te zien lopen met de bril op.

Al deze factoren samen zorgen er voor dat er geen verveling ontstaat bij het bespreken van dit "beladen" onderwerp alcohol en drugs. Nu de alcoholverkoop leeftijdsgrens verhoogd is van 16 naar 18 jaar is het voor jongeren nog aantrekkelijker om te gaan experimenteren met alcohol. Immers vaan gezegd door jongeren: "eerst mocht het wel en nu niet meer!" . De gevaren en schade aan het lichaam van alcoholgebruik door jongeren is in de wetenschap inmiddels veelvuldig aangetoond. Om jongeren toch enige bewustwording mee te geven hopen wij met de alcohol bril bij te dragen aan de inmiddels vele alcohol preventie programma's die er in Nederland en België zijn. De alcoholbril is op elk lesprogramma over alcohol en drugs gebruik een mooi aanvullend middel.

Doordat wij meerdere promillage brillen in ons assortiment hebben kan er bijvoorbeeld gesimuleerd worden hoe het gaat om steeds meer dronken te met zelf een zeer zware bril die tegen het "COMA ZUIPEN" aan zit met 2,6 promille.

kijk nu in onze webshop voor de alcohol en drugsbrillen die wij in ons assortiment hebben.

Voor scholen die het programma graag uitbesteden bieden wij de mogelijkheid om bij ons een programma af te nemen

Wij bieden 3 programma's:

half dagdeel (2.5 uur)
dagdeel (4 uur)
hele dag (8 uur)

Al onze programma’s bevatten de volgende onderdelen

  • uitleg over alcohol en effecten op lichaam
  • gevaren van gebruik
  • delen van praktijkvoorbeelden en open discussie over wat vind jij nou
  • tijdens les gebruik maken van alcohol en drugsbrillen om de theorie met de praktijk samen te laten komen
  • de jongeren laten ervaren wat de beperkingen op hun lichaam worden na te veel alcohol gebruik doormiddel van diverse promillages alcoholbrillen (opbouwend effect dronken worden)
  • alles met ondersteuning van een professionele medewerker van ons team
  • evaluatie met jongeren en leraar
  • mogelijk vervolgprogramma met de ouders van de jongeren (goed voorbeeld doet goed volgen)

Alle programma’s worden afgestemd op het leeftijdsniveau, onze ervaring is dat vanaf basisschool groep 7 en 8 het onderwerp alcohol al aan de orde komt en dit kan voortgezet worden op middelbaar en of hoger onderwijs. Geschikt voor jongeren van 10 tot 18 jaar.

Neem contact met ons op voor een passende offerte

Training op bewustwording alcohol & drugs

Voor meer informatie, over een op maat gemaakte training neemt u vrijblijvend contact met ons op onder het kopje contact.
Wij kunnen samen met u kijken naar een geschikt programma.